Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Стар Трек” губи капитан Кърк

Освен Крис Пайн, от четвъртия филм отпада и Крис Хемсуърт заради отказ за по-високи хонорари

Актьорът Крис Пайн беше капитан Кърк в три филма от поредицата „Стар Трек“, но четвъртият път героят изглежда ще бъде въплътен от друг актьор.  - „Стар Трек” губи капитан Кърк

Актьорът Крис Пайн беше капитан Кърк в три филма от поредицата „Стар Трек“, но четвъртият път героят изглежда ще бъде въплътен от друг актьор.

Крис Пайн и Крис Хемсуърт бяха в процес на преговори за участие в четвъртия филм от възобновената поредица „Стар Трек“, но стана ясно, че и двамата са се оттеглили от франчайза. Останалите актьори – Зоуи Салдана, Закари Куинто, Карл Ърбан, Саймън Пег и Джон Чо – се очаква да се появят в старите си роли, съобщава „Холивуд рипортър“.

Пайн трябваше да влезе за четвърти път в образа на капитан Кърк в продукцията на „Парамаунт“ и „Скайденс медиа“, а Хемсуърт се очакваше да играе баща му в приключенско пътуване през времето.

Сделката между продуцентските къщи и актьорите се проваля заради хонорари. Позовавайки се на неназован вътрешен източник, „Холивуд рипортър“ пише, че Пайн и Хемсуърт са очаквали по-високи хонорари и са посочили като пример филмите на „Марвел“ и „Ди Си“, но им било обяснено, че „Стар Трек“ не разполага със същия бюджет, за да си позволи подобно заплащане.

Последвали са обвинения, че двете студиа са се отметнали от първоначалната си обещания и се опитват да принудят актьорите да се съгласят на по-нисък хонорар, за да се вместят в бюджета.

Сделката на Пайн за ролята на капитан Кърк не е променяна от три години, но актьорът е един от ключовите образи в света на „Жената-чудо”. Ролята му в продължението е уредена още от 2016 г., когато се съгласил и на сделката за участие в „Стар Трек: Отвъд“. Името на Хемсуърт се спряга около поредицата също от 2016 г., когато бившият директор на „Парамаунт“ оповести, че ще има и четвърти филм.

Продукцията обаче трябва да се бори с тавана на бюджета и трудно ще си позволи звездния актьорски състав, особено след като последната продукция спечели само 343 млн. долара при вложени 190 млн.

Възобновената поредица започна с първия филм от 2009 г. с 386 млн. долара, а най-печеливш е следващият „Стар Трек: Пропадане в мрака” – 467 млн. долара. За сравнение, филм от вселената на „Марвел”, „Ди Си” или „Междузвездни войни” носи повече от 700 млн. долара.

С оттеглянето на двете звезди от проекта, особено на водещия персонаж, бъдещето на четвъртия филм от франчайза остава неясно. Продукцията може да намери нов капитан Кърк или да опита да предложи повече пари на актьорите, залагайки на масово разпознаваеми лица. Независимо от разрешението на ситуацията, от продуцентските компании обещават, че филмът, продуциран от Джей Джей Ейбрамс, остава приоритетен и работата по него няма да спира.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС