Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Стара хартия за нова книга – кога и къде

Екоинициативата обхваща четири града: София, Варна, Русе и Хасково

Лице на кампанията „Стара хартия за нова книга“ тази година е Добрият великан – героят от филма на Стивън Спилбърг по книгата на Роалд Дал „ГДВ“.  - Стара хартия за нова книга – кога и къде

Лице на кампанията „Стара хартия за нова книга“ тази година е Добрият великан – героят от филма на Стивън Спилбърг по книгата на Роалд Дал „ГДВ“.

Безплатна книга за всяко дете, което заедно с родител предаде поне 5 килограма стара хартия за рециклиране. Екоинициативата „Стара хартия за нова книга“ се провежда за четвърта поредна година и този път ще обхване четири града – София, Хасково, Варна и Русе.

В Хасково събитието ще се проведе на 10 септември от 10 до 14 ч. на сцената на площад „Свобода“ в рамките на Седмицата на празниците за деня на града.

В София денят е 11 септември – от 10,30 до 19 ч. на бул. „Витоша“ пред Книжен център „Гринуич“. Събитието е под патронажа на кмета Йорданка Фандъкова и е част от Културния календар на столицата.

На 17 септември от 10 до 14 часа ще се предава стара хартия във Варна – на „Морска гара“, в рамките на фестивала „Funcity+“ и в подкрепа на кандидатурата на Варна за Европейска младежка столица.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

Последното събитие ще е в Русе на 18 септември от 10 до 14 ч. – на площад „Свобода“ пред Съдебната палата.

Stara-hartia-za-nova-kniga_2016

И в четирите града ще бъде представен спектакълът „Приказка за юначета с празни тумбачета: Хартояд, Пластоядка и Стъклояд в парка“ – история за три животинчета, които живеят в парка и се хранят с отпадъци от опаковки. След представленията всяко дете ще получи комикс-книжка за оцветяване с историята на героите, представена от Театъра на приказките – София.

Предстоят още викторини на литературна и екотематика с подаръци и изненади за децата и техните родители, с музика, танци и игри. В следобедните часове ще има концерти на детски и тийнейджърски вокални групи и танцови състави.

Лице на кампанията „Стара хартия за нова книга“ тази година е Добрият великан – героят от филма на Стивън Спилбърг по книгата на Роалд Дал „ГДВ“. А децата, участвали в събитията, ще имат възможност да спечелят покани за галапремиерата в София или билети за филма в останалите градове в страната.

През 2015-а година „Стара хартия за нова книга“ се проведе в три града – София, Пловдив и Русе. Включиха се повече от 5000 деца, а събраната хартия за рециклиране бе 26,5 тона – т.е. около 345 дървета са били спасени от изсичане. А с добавянето на четвърти град към кампанията, резултатите тази година може дори и да се умножат.

Всички мероприятия от инициативата са организирани от „ЕКОПАК България“ АД и Книжен център „Гринуич“ и се провеждат със съдействието на общините и регионалните библиотеки.

Фоби

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах