Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Стара хартия за нова книга на 14 септември

Детски празник в София преди първия учебен ден

 - Стара хартия за нова книга на 14 септември

„Стара хартия за нова книга“ ще могат да заменят децата в навечерието на първия учебен ден. В неделя от 10, 30 ч. пред книжарница „Гринуич“ на столичния бул. „Витоша“ № 37 хлапетата могат да научат повече за рециклирането – как да пазят природата, да събират разделно отпадъците и междувременно сами да си изберат нови книжки. Събитието ще продължи през целия ден.

Всяко дете, което дойде доведе с възрастен придружител и донесе 5 кг стара хартия за рециклиране, ще получи нова детска книга по избор и подаръци от издателствата„Бард“, „Хермес“, „Албо Груп“, „Фют“, „Златното Пате“, „Фабрика за книги“, „Прес“, „Мотове ЕООД“, „Труд“, „Кралица Маб“. Събитието е организирано от „Екопак“, книжен център „Гринуич“ и Столична община.

В програмата на „Стара хартия за нова книга“ ще има и куклен театър, който тази година ще бъде на еко тематика. Децата ще видят магическото шоу на Мистър Джими, ще могат да се включат във викторини с награди. Ще им бъде прожектиран 3D филмът „Повелителите на рециклирането“, а може и да пробват силите си в играта „Стани екогерой!“ в 3D Екобус. Организаторите ще отворят целодневна екоработилница за изработване на бижута, цветя и сувенири от отпадъци. В следобедните часове ще има концерт на детските вокални групи „Мики Маус“ и „Врабчета“.

По време на детския празник ще бъдат обявени резултатите от кампанията „Забавното лятно четене“ и ще бъдат връчени награди в категориите „Най-четящото дете за 2014 “, „Най-четящ град“, „Най-четящо училище“, „Млад читател“ и специалния приз „Най-активен читател“ за детето, прочело най-много книги от началото на проекта. Победителите ще книги на издателство „Ентусиаст“.

Началото на празника „Стара хартия за нова книга“ беше поставено на 15 септември миналата година. В инициативата се включиха над 2500 деца, които предадоха общо 13 тона хартия за рециклиране и спасиха от изсичане 169 дървета.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg