Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Стара хартия за нова книга вече в 4 града

Инициативата ще се проведе за четвърти път – сега в София, Варна, Русе и Хасково

В „Стара хартия за нова книга“ в София през 2015-а се включиха 2850 деца. - Стара хартия за нова книга вече в 4 града

В „Стара хартия за нова книга“ в София през 2015-а се включиха 2850 деца.

Четири града ще обхваща в четвъртата си година екоинициативата „Стара хартия за нова книга“. В нея децата, които с възрастен донесат до пунктовете 5 килограма хартия за рециклиране, получават книга подарък. През 2016-а това ще се случи в Хасково, София, Варна и Русе, съответно на 10-и, 11-и, 17-и и 18-и септември.

Освен основната част – по предаването на хартията – през целия ден чрез различни забавни игри и програми, децата усвояват знания за рециклирането – как да пазят природата, как да събират разделно отпадъците, а придобиват и умения за създаване на предмети от отпадъци.

През 2015-а година „Стара хартия за нова книга“ се проведе в три града – София, Пловдив и Русе. Общо в рамките на инициативата се включиха повече от 5000 деца, а събраната хартия за рециклиране бе 26,5 тона – т.е. около 345 дървета са били спасени от изсичане. А с добавянето на четвърти град към кампанията резултатите тази година може дори и да се умножат.

stara

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

Този път за малчуганите е предвиден и конкурс за разказ – „Добрият великан“. Той се провежда в две категории, от 7 до 10 и от 11 до 14 години, а децата са поканени да напишат „разпрекрасна история с великани, сънища и мечти“. Повече за конкурса и как може да се участва в него можете да прочетете в страницата на събитието във Фейсбук тук.

Организатори на събитието са Книжен център „Гринуич“ и ЕКОПАК. Партньори на инициативата са издателство „Ентусиаст“ и BS Films.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах