Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Стари обувки за новия „Азарян“, дайте ги днес

Стотици, сред които Деян Донков, Юлиан Вергов и Малин Кръстев, дариха по един чифт

Преди да се посвети на театъра, Крикор Азарян е работил като обущар. - Стари обувки за новия „Азарян“, дайте ги днес

Преди да се посвети на театъра, Крикор Азарян е работил като обущар.

Стотици почитатели и последователи на Крикор Азарян дариха своите стари обувки за интериора на новия български театър, наречен на името на режисьора. Деян Донков, Йосиф Шамли, Красимира Кузманова, Юлиан Вергов, Георги Тенев, Малин Кръстев, Стефания Колева, Георги Любенов, както и директорът на НДК Мирослав Боршош имат принос в съграждането на новия храм на Мелпомена.

В последния ден на фестивала „София диша“ бе вдигната шатра на Театър „Азарян“ – ако решите да дарите старите си обувки, ще я откриете на спряната за движение днес столична улица „Оборище“. Чифтовете, които бъдат събрани, ще бъдат превърнати от сценографа Никола Тороманов в облик на новия театър в преустроената зала 2 на НДК.

Идеята за обувките идва от биографията на самия Азарян, който преди да се захване с театър е бил обущар и неведнъж в разговори се е връщал към този момент от своето минало.

„Режисьор съм. Можех да бъда обущар или Бог знае какво“, казва в едно свое интервю театралът.

Множество известни личности се включиха в набирането на стари обувки за новия театър.

Множество популярни личности се включиха в събирането на стари обувки за новия театър. На снимката – част от чифтовете, които ще придадат облик на Театър „Крикор Азарян“.

„Обувките означават посока, начало. Силно театрално начало за новата ни сцена – споделят от екипа на театър „Азарян“. – Хората оставят нещо лично, нещо свое и така стават приятели на проекта.“

Инициативата ще продължи през целия септември – а от обувки все още нужда има. Всеки желаещ да се присъедини към каузата на театър „Азарян“ може да остави старите си чифтове в стаята на дирекция „Театрално-сценични изкуства“, служебен вход А3 в сградата на НДК.

„Крикор Азарян“ ще бъде открит през октомври със спектакъла „Чайка“ на режисьора Явор Гърдев. Режисьорът е поканил някои от най-търсените актьори на родната сцена – Снежина Петрова, Захари Бахаров, Ованес Торосян, Елена Телбис, Владимир Пенев, Светлана Янчева, Николай Урумов, Михаил Мутафов.

По сценографията и костюмите работи Никола Тороманов.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg