Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Стършелът на Шостакович в зала „България“

Цигуларят Филип Квинт с концерт в София

Днес Филип Квинт изнася концертите си с цигулка „Зенхаузер“ (1738) на Гуарнери дел Джезу. - Стършелът на Шостакович в зала „България“

Днес Филип Квинт изнася концертите си с цигулка „Зенхаузер“ (1738) на Гуарнери дел Джезу.

Цигуларят Филип Квинт пристига за концерт в София. На 10 май в зала „България“ той ще изпълни Концерт за цигулка и оркестър на Ерих Корнголд – творба, за чийто запис има номинация за „Грами“, както и сюита с музиката на Дмитрий Шостакович към съветския филм „Стършел“ (1955). Диригент на концерта ще бъде Найден Тодоров.

Филип Квинт е роден в Санкт Петербург през 1974 г. Учи в Специалното музикално училище за надарени деца в Москва с Андрей Корсаков и прави оркестралния си дебют едва на 9-годишна възраст. След като емигрира в Съединените щати през 1991 г., получава зад Океана бакалавърска и магистърска степен от университета „Джулиард“.

Свирил е с Лондонската филхармония, оркестрите на Лос Анджелес, Чикаго, Ваймарската държавна капела, Комише опер Берлин.

Днес Филип Квинт изнася концертите си с цигулка „Зенхаузер“ (1738) на Гуарнери дел Джезу, предоставена му от Обществото „Страдивари“. Именно нейния звук ще чуем и в зала „България“ във вторник.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах