Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Стефан Данаилов: Ако можех, бих арестувал Сидеров веднага

Нелепо е да дерибействаш, размахвайки депутатска карта, заяви Мастера

Студентите от класа на Стефан Данаилов поканиха Волен Сидеров на дипломния си спектакъл. Снимка: Видео bTV - Стефан Данаилов: Ако можех, бих арестувал Сидеров веднага

Студентите от класа на Стефан Данаилов поканиха Волен Сидеров на дипломния си спектакъл. Снимка: Видео bTV

Волен Сидеров се е помислил за всьо и вся, велик и всесилен, определи Стефан Данаилов набезите на Волен Сидеров в НАТФИЗ. В предаването „120 минути“ на bTV Мастера запита кому е нужно това поведение и каква е ползата да се предизвикват едни млади хора.

Актьорът заяви, че темата с имунитета му е много интересна, тъй като той самият има такъв от 2001 г., откакто е депутат. Според Данаилов да смяташ, че една карта или временно присъствие в парламента ти дава правото да дерибействаш, е най-нелепото нещо.

„Бил съм във властта и знам колко ласкава е тя към това да те разглоби, обърка, ошашави, да помислиш, че си велик – обясни Мастера. – Въпрос е и на възпитание дали можеш да издържиш, или не. Там е проблемът – когато си повярваш, че си всьо и вся, всесилен и можеш всичко.“

Стефан Данаилов призна, че последната изява на своя „колега по парламентарна работа“ го е разтревожила. Той разказа, че познава Сидеров от доста време е в началото на миналото десетилетие имал впечатления за него, че е ерудиран и начетен човек.

„Да скочиш срещу едни млади хора, да ги предизвикваш… Защо? Какво ти носи? – каза актьорът. – В събота моите студенти бяха други, заварих ги смутени, сякаш с тях се е случило. Но дали е с тях, или с по-младите им колеги… За мен моралните щети са за всички.“

Според него е било голяма грешка да се тръби толкова много около набезите на депутата в Театралната академия, особено в изборната нощ. Така според е било отклонено вниманието от местния вот и се е прехвърлило към НАТФИЗ и Волен Сидеров:

„Това ли е най-важното? Това надуване, коментиране, говорене… Те създават друго нещо“.

„Ако зависи от мен, направо ще го арестувам – добави Данаилов. – Поне се видя какво се случи. Най-малкото трябва да бъде задържан и да му се иска някаква сметка.“

Преподавателят защити и своите студенти – настоящи и предишни – от твърдението на депутата от „Атака“ Илиан Тодоров, че 75% от актьорите са наркомани и дегенерати. Той призова Тодоров да види онази среща отпреди известно време, когато 120 негови възпитаници го приветстваха за рождения му ден:

„Да ми каже колко пияници, алкохолици, хомосексуалисти има сред тях. Не може да бъде хвърлена такава гадост по отношение на това“.

Студентите от класа на Данаилов обясниха пред Би Ти Ви, че искат повече морал и справедливост в политиката и молят хората във властта да си вършат честно работата – каквото самите те правят на сцената. Едно от момичетата дори покани Сидеров на дипломния им спектакъл.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg