Зала България / 17 септември – 6 октомври 2

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Стефан Данаилов с Аскеер за цялостен принос към театъра

Фондацията обяви номинациите за ежегодните си награди

Наскоро Стефан Данаилов сподели, че здравословното му състояние надали ще позволи да поведе нов клас в НАТФИЗ. - Стефан Данаилов с Аскеер за цялостен принос към театъра

Наскоро Стефан Данаилов сподели, че здравословното му състояние надали ще позволи да поведе нов клас в НАТФИЗ.

Големият български актьор и педагог Стефан Данаилов е тазгодишният лауреат на Голямата награда за цялостен принос към театралното изкуство „Аскеер“. Това обяви председателят на фондация Академия Аскеер Милен Миланов. Заедно с голямата награда, станаха известни и номинациите в 10-те спектаклови категории. Там в ключовите категории доминират „Каквато ти ме искаш“ (вече спечелил Икар за най-добър спектакъл), „Антигона“ и „Къщата на гнева“.

На 24 май в театър „Българска армия“ ще се проведе 25-ата церемония по връчването на ежегодните награди за постижения в театъра през изминалия сезон. Обект на внимание на журитата в различните категории са били общо 105 представления. 69 от тях са реализираните премиери в София, 36 спектакъла са представени от извънстолични театри и 29 са независимите проекти.

Селектираната продукция принадлежи на 9 столични и 18 извънстолични театъра. Освен на официалните сцени, част от нея е представена на повече от 11 алтернативни сценични пространства. В четири от 10-те спектаклови категории пък се е наложил и балотаж.

С шест номинации, включително за спектакъл, режисура и сценография, е „Каквато ти ме искаш“ на Теди Москов. „Къщата на гнева“, поставена от Диана Добрева, и „Антигона“ на Иван Добчев присъстват в по 4 категории (вкл. за спектакъл и режисура). „Момо“, драматизация Веселка Кунчева и Ина Божидарова, също има 4 номинации.

Вижте пълния списък с номинации за наградата „Аскеер“ – тук!

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС