Зала България / 17 септември – 6 октомври 2

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Стефан Икога спечели „София: Поетики“

Наградата му бе връчена след гласуване от публиката на Лятната сцена в Борисовата градина

Стефан Икога е на 25 години, за момента – без издадена книга. - Стефан Икога спечели „София: Поетики“

Стефан Икога е на 25 години, за момента – без издадена книга.

Стефан Икога спечели 10-ото, юбилейно издание на литературния фестивал „София: Поетики“, провело се вечерта в събота (13 юни) на Лятната сцена в Борисовата градина. Наградата дойде след гласуване на публиката, избрала твореца сред близо двайсет поети, участващи в състезанието.

Всеки от участниците прочете по едно стихотворение, а между всеки два рецитала слушателите са наслаждаваха на музиката на RaJa&Iliyana, The Science, Comasummer и MrSmiff. След края на изпълненията, дойде и дългоочакваният момент – гласуването на зрителите.

Така и Стефан Икога се оказа новият победител в „София: Поетики“, наследявайки отличието от миналогодишния лауреат Августин Господинов, който бе сред участниците и този път.

В поетичното състезание се включиха още Светозар Георгиев, Иван Димитров, Бистра Величкова, Надежда Искрова, Манол Глишев, Росен Карамфилов, Айше Рубева, Петър Чухов, Благовеста Пугьова, Тома Марков, Радослав Чичев, Рене Карабаш, Стефан Иванов, Константин Трендафилов, Димана Йорданова и Георги Белоречки.

Истинското име на Стефан Икога е Стефан Николов. 25-годишният поет и писател все още няма издадена книга, за сметка на това е участвал в няколко поетични четения, сред които – „Безпризорните“ в Арт-хостел.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС