Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Стефан Командарев с филм за пенсионирана учителка, жертва на ало-измама

Последната част от трилогията, посветена на икономическата и морална криза в днешна България

Режисьорът Стефан Командарев. Снимка: София филм фест - Стефан Командарев с филм за пенсионирана учителка, жертва на ало-измама

Режисьорът Стефан Командарев. Снимка: София филм фест

Режисьорът Стефан Командарев работи по последния филм от трилогията си, започнала с „Посоки“ и „В кръг“, стана ясно от публикация на страницата на „В кръг“ във Фейсбук. Продукцията е с работно заглавие „Ало“.

Филмът продължава темата за икономическата и морална криза в съвременна България, за пенсионерите у нас, изправени пред унизителния остатък на живота си и оцеляването ден за ден. В центъра на сюжета е 70-годишната пенсионирана учителка Блага, която губи спестяванията си след телефонна измама. Парите е събирала, за да постави надгробен камък на наскоро починалия си съпруг. След поредица от обстоятелства около полицейското разследване по случая, тя решава да си върне парите, като започне работа за телефонния измамник. Малко по малко, жената все повече отстъпва от моралните си ценности в името на парите.

Сценарият е на Симеон Венциславов. Продуценти са Командарев и Катя Тричкова от „Арго филм“. Проектът получи грант за развитие в размер на 7500 евро от „Arras Days“ – платформа на френския фестивал „Арас филм фестивал“, пише специализираното издание „Cineuropa“.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg