Зала България / 17 септември – 6 октомври 2

Стефан Цанев получава Националната литературна награда „Дора Габе“

Връчва се на всеки пет години от Община Добрич

Писателят Стефан Цанев. Снимка: Емил Георгиев/Площад Славейков - Стефан Цанев получава Националната литературна награда „Дора Габе“

Писателят Стефан Цанев. Снимка: Емил Георгиев/Площад Славейков

Стефан Цанев ще бъде отличен с Националната литературна награда „Дора Габе“, връчвана от Община Добрич, съобщиха от кметството. Наградата се присъжда на всеки пет години за значителни художествени постижения в духа на посланията на Дора Габе и принос в националната литература.

Стефан Цанев печели в конкуренция с Надя Попова – поет, преводач, журналист, литературен изследовател, и Янислав Янков – поет и писател.

Церемонията по връчване на наградата ще се проведе на 26 септември в Добрич.

Комисията предлага също отличието за принос в научното изследване и популяризиране на творчеството на Дора Габе да бъде присъдено на поетесата Марина Константинова от Добрич, автор на романа „Първата. Роман за живота на Дора Габе“.

Награда за превод тази година няма да бъде връчена, отбелязват от Община Добрич.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg