Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Стефан Вълдобрев обяви на Коледа лятно турне – за да има за какво да мечтаем

Актьорът и групата „Обичайните заподозрени” с нови песни и албум

Стефан Вълдобрев и Иван Лечев на столичната сцена „Кино Кабана“ - концерт от едно по-нормално време. Снимка: Ели Дели - Стефан Вълдобрев обяви на Коледа лятно турне – за да има за какво да мечтаем

Стефан Вълдобрев и Иван Лечев на столичната сцена „Кино Кабана“ - концерт от едно по-нормално време. Снимка: Ели Дели

Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени” предвидиха края на епидемията, като планираха лятно турне с нови песни и нов албум.

„Обявяваме го точно сега, за да имаме нещо хубаво на хоризонта, за което да мечтаем и да очакваме заедно с публиката“, заяви Вълдобрев.

Вече няколко месеца – от октомври насам – всички техни музикални, театрални и събитийни прояви са отменени, но групата се надява до лятото ситуацията вече да е различна.

„Лятото е безкрайно далеч, няма начин всичко тогава да не се е поуспокоило – и времето, и природата, и планетите, и хората“, повтарях си, скитайки из Созополските улички“, споделя Стефан Вълдобрев във Фейсбук.

Предстоящите близки месеци, в които изолацията ще продължи, „Обичайните заподозрени” ще посветят на репетиции и записи на новите си песни. Всички те са по текст на Стефан Вълдобрев, а музиката в новия албум ще бъде с композиции на всички членове на групата.

„Можехме да обявим това турне през пролетта, когато се чувстваме по-готови. Но пускаме билетите и го обявяваме тъкмо сега, за да имаме нещо хубаво на хоризонта, за което да мечтаем и да очакваме заедно с вас. Нещо, което ни мобилизира и е смисъл, вдъхновение, сигурност и истинска Коледа с подаръци“, казва Вълдобрев.

Турнето започва с един концерт през май, после ще продължи през юли и август 2021 г. и ще обиколи осем града в България – Благоевград (14 май), Пловдив (1 юли), Стара Загора (7 юли), Велико Търново (8 юли), Ямбол (15 юли), София (22 юли), Бургас (5 август) и Варна (14 август).

Билетите вече са в продажба онлайн и в празничния период от 21 декември до 15 януари са на промоционална цена с мотото:

„Направи си летен подарък за Коледа“.

Вижте още: НУЖДАЕМ СЕ ОТ СТАРОМОДНИ ЛИДЕРИ С КАУЗА

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС