Стефан Вълдобрев обяви на Коледа лятно турне – за да има за какво да мечтаем

Актьорът и групата „Обичайните заподозрени” с нови песни и албум

Стефан Вълдобрев и Иван Лечев на столичната сцена „Кино Кабана“ - концерт от едно по-нормално време. Снимка: Ели Дели - Стефан Вълдобрев обяви на Коледа лятно турне – за да има за какво да мечтаем

Стефан Вълдобрев и Иван Лечев на столичната сцена „Кино Кабана“ - концерт от едно по-нормално време. Снимка: Ели Дели

Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени” предвидиха края на епидемията, като планираха лятно турне с нови песни и нов албум.

„Обявяваме го точно сега, за да имаме нещо хубаво на хоризонта, за което да мечтаем и да очакваме заедно с публиката“, заяви Вълдобрев.

Вече няколко месеца – от октомври насам – всички техни музикални, театрални и събитийни прояви са отменени, но групата се надява до лятото ситуацията вече да е различна.

„Лятото е безкрайно далеч, няма начин всичко тогава да не се е поуспокоило – и времето, и природата, и планетите, и хората“, повтарях си, скитайки из Созополските улички“, споделя Стефан Вълдобрев във Фейсбук.

Предстоящите близки месеци, в които изолацията ще продължи, „Обичайните заподозрени” ще посветят на репетиции и записи на новите си песни. Всички те са по текст на Стефан Вълдобрев, а музиката в новия албум ще бъде с композиции на всички членове на групата.

„Можехме да обявим това турне през пролетта, когато се чувстваме по-готови. Но пускаме билетите и го обявяваме тъкмо сега, за да имаме нещо хубаво на хоризонта, за което да мечтаем и да очакваме заедно с вас. Нещо, което ни мобилизира и е смисъл, вдъхновение, сигурност и истинска Коледа с подаръци“, казва Вълдобрев.

Турнето започва с един концерт през май, после ще продължи през юли и август 2021 г. и ще обиколи осем града в България – Благоевград (14 май), Пловдив (1 юли), Стара Загора (7 юли), Велико Търново (8 юли), Ямбол (15 юли), София (22 юли), Бургас (5 август) и Варна (14 август).

Билетите вече са в продажба онлайн и в празничния период от 21 декември до 15 януари са на промоционална цена с мотото:

„Направи си летен подарък за Коледа“.

Вижте още: НУЖДАЕМ СЕ ОТ СТАРОМОДНИ ЛИДЕРИ С КАУЗА

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах