Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Стефан Вълдобрев пее за паметника на Бузлуджа

„Уикеда“, Мила Роберт и „Оги 23“ оглавяват програмата на музикален фестивал

От години Фондация „Проект Бузлуджа“ опитва да насочи вниманието на обществото и властите към опазването на паметника. Снимка: Иван Янев/БГНЕС - Стефан Вълдобрев пее за паметника на Бузлуджа

От години Фондация „Проект Бузлуджа“ опитва да насочи вниманието на обществото и властите към опазването на паметника. Снимка: Иван Янев/БГНЕС

Стефан Вълдобрев, „Уикеда“, „Оги 23“, Мила Роберт са хедлайнери на музикален фестивал, който ще се състои пред социалистическия паметник на Бузлуджа. Тридневното събитие „Оупън Бузлуджа фест“ е благотворително и ще се състои на 23, 24 и 25 юли на поляната при хижа Бузлуджа. Средствата от продадените билети ще отидат за опазване на паметника.

Първата цел е да се съберат 64 хил. лева, които ще бъдат инвестирани в опазването на външните мозайки чрез защитен навес. Организатори на фестивала са Фондация „Проект Бузлуджа“, организацията, която от години извършва проучвания на място и работи по опазването на мозайките, Bar Dak и Малин Миланов – Монти.

„Оупън Бузлуджа фест“ е кулминацията на представянето на „Плана за опазване и управление“ на паметника Бузлуджа, плод на двугодишната работа на международен екип от експерти. Резултатите ще бъдат презентирани за пръв път в рамките на фестивала и на международната конференция за дисонантно наследство, която ще се проведе непосредствено преди него на 22 и 23 юли в исторически музей “Искра” в град Казанлък.

Засега е обявена програмата за два от дните на фестивала. На 23 юли на сцената ще се качи Стефан Вълдобрев, Стефан Вълдобрев, „Оги 23“ и Иван Шопов. В съботната вечер публиката ще слуша „Уикеда“, Мила Роберт, The Lefties, „Спални места“, Муфта, People of Mahа.

Билетите на стойност от 15 до 35 лева вече са в продажба онлайн. Къмпингуването на палатки, както и вход за деца под 10 години е безплатно, отбелязват организаторите.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg