Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Стинг лишава децата си от наследство

Състоянието му се оценява на 180 милиона паунда

Стинг твърди, че не иска милионите му да висят като гюлле на шията на шестте му деца. Снимка: Франк Оукенфелс - Стинг лишава децата си от наследство

Стинг твърди, че не иска милионите му да висят като гюлле на шията на шестте му деца. Снимка: Франк Оукенфелс

Децата на Стинг няма да наследят си милионите на баща си, съобщи английският в. „Телеграф“. Рок звездата се присъедини към клуба на милионерите, които твърдят, че несметните им богатства повече ще навредят на потомството им, отколкото ще им донесат полза. По думите на певеца, парите „ще им висят като гюлле на врата“.

Състоянието на 62-годишния музикант е на стойност около 180 млн. паунда. Децата на Стинг, които няма да харчат парите му, са шест деца – трима сина и три дъщери. Милионите на бившия учител Гордън Матю Томас Съмнър ще бъдат вложени в благотворителни фондове.

„Децата ми са наясно с моето виждане за това как се харчат пари и че не съм привърженик на разхищаването на средства, обяснява Стинг. – Затова те рядко ме молят за нещо. Разбира се, ако са се забъркали в неприятности, ще им помогна. За щастие, това все още не ми се е налагало. Трите ми дъщери и тримата ми сина имат добра работна етика, което ги прави успешни в техните области.“

Изпълнителят е израснал в работническо семейство и знае какво е да изкарваш парите си с труд. Преди да стане известен, той е бил учител по английски език, музика и училищен треньор по футбол. Свирил е за 10 паунда на вечер в различни клубове. И твърди, че не би се радвал на успеха си, ако му е бил поднесен на тепсия.

Бившият вокал на „Полис“ казва, че покойната Кралица майка на Великобритания е тази, която го е вдъхновила да преследва мечтите си. Вижда я при посещението й в корабостроителницата „Суон Хънтър”, която се намира до родния му дом в Тайнсайд. Толкова бил впечатлен от класата й, че се зарекъл да стане богат, известен, успешен и да кара ролс-ройс като нея.

Стинг не е първият успял мъж, който решава да остави без наследство децата си. Най-богатият човек в света – Бил Гейтс, преди време обяви, че децата му не трябва да очакват да наследят 76-те му милиарда долара: “Те трябва да имат чувството, че тяхната работа е важна и си струва.”

Музикалният продуцент Саймън Кауъл, който стана баща на момче тази година, сподели, че най-вероятно ще остави своите 225 милиона паунда за благотворителност: “Не вярвам в идеята, че парите трябва да се предават по наследство.”

На някои от наследниците обаче това не им харесва. Пример за това е Стела Маккартни, която преди години нарекла баща си Пол скрънда, защото я изпратил в обществено училище.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg