Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Стинг: Не искам да имам нищо общо с хора, които се съмняват във ваксините

„Достатъчно съм възрастен, за да си спомням полиомиелита“, казва певецът в интервю

През ноември Стинг ще изнесе поредица от концерт-спектакли в Лас Вегас. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Стинг: Не искам да имам нищо общо с хора, които се съмняват във ваксините

През ноември Стинг ще изнесе поредица от концерт-спектакли в Лас Вегас. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Стинг не иска да си има работа с хора, които се съмняват в ефективността на ваксините. Певецът споделя в интервю за „Лос Анджелис таймс“, че смята анти-Ковид препаратите за един от най-бързите варианти музикалният бизнес да се завърне към нормалното.

„Музиката на живо в момента е в период на „чакаме и ще видим“. Всеки трябва да се чувства в безопасност – зрителите, творците, хората, които са заети по шоуто“, казва той през изданието.

Интервюто на Стинг е по повод негов концерт-спектакъл „My Songs“, който ще бъде на сцена в Лас Вегас в продължение на две седмици през ноември тази година. Месецът е зает за певеца – на 19 ноември предстои премиерата на новия му албум „The Bridge“, микс от поп и рок песни, „писани година и половина във време на пандемия, лична загуба, раздяла, разпад, локдаун и извънредно социално и политическо напрежение“.

На въпроса на журналиста дали Стинг се е ваксинирал, той отговаря така:

„Нямах никакво съмнение. Достатъчно съм възрастен, за да си спомням полиомиелита – децата на моята улица, които бяха осакатени от болест, изчезнала много бързо заради ваксините. Аз подкрепям ваксините и отказвам да имам нещо общо с хората, които се съмняват в тяхната ефективност“.

Не всички негови колеги на музикалната сцена обаче са на същото мнение. Ерик Клептън и Ван Морисън например се обявиха против въвеждането на мярка за задължителна ваксинация на концертите им.

„Всеки има право на мнение – отговаря дипломатично Стинг. – Но мисля, че е много опасно да казваш на хората: „Не вярвайте на ваксините“. Откъде идва това? Не съм сигурен, че има научни доказателства в подкрепа на това мнение.“

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС