Найден Тодоров и Камий Тома

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

СТИНГус контактус

Стинг с два концерта в античния театър в Пловдив догодина

Мястото на концерта - античния театър в Пловдив - е избрано лично от Стинг. Снимка: СМЕ - СТИНГус контактус

Мястото на концерта - античния театър в Пловдив - е избрано лично от Стинг. Снимка: СМЕ

Да излезеш днес на арена, където преди около две хиляди години римляните са играли театър, вероятно е несравнимо удоволствие. Не по-малка наслада изпитва и публиката, заела места край откритата каменна сцена – с присъствието си тя представлява част от връзката с древна цивилизация, достигнала до наши дни. 

Стинг ще влезе „в контакт“ с Античността догодина в Пловдив. Там британецът ще има два концерта в античния театър – на 19 и 20 юни, съобщават организаторите на събитието „София мюзик ентърпрайсис“ (СМЕ).

Гастролът на Стинг ще бъде в рамките на фестивала Hills Exclusive и ще бъде част от Календара на културните събития на Община Пловдив за 2018 г.

Мястото на концерта е избрано лично от Стинг. Античните арени явно са предпочитани напоследък от него: през юли 2017-а той пя в амфитеатъра в хърватския град Пула. Същия месец е бил в амфитеатъра в Ним, Франция. През 2017-а и у нас имахме удоволствието да го видим, но не на древна сцена – музикантът ни ужили с автентичен рок в столичната зала „Арена Армеец“. Концертът се нареди сред предложенията в класацията на „Площад Славейков“ „Културно събитие на годината“.

Поради ограничения капацитет на античния театър в Пловдив билетите за всеки от концертите на Стинг са само три хиляди и ще бъдат
на цени от 110 до 190 лева. Продажбата им започва днес, 15 декември.

Вижте още: СТИНГ: УЖИЛВАНЕ БЕЗ ПРОТИВООТРОВА


Кое е събитието в културата, развълнувало ви най-силно през 2017 г.? Гласувайте!

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах