Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Стивън Хокинг отново вокалист на „Пинк Флойд“

Компютърният глас на професора звучи в песента Talkin' Hawkin

72-годишният професор по теоретична физика за втори път си сътрудничи с "Пинк Флойд". - Стивън Хокинг отново вокалист на „Пинк Флойд“

72-годишният професор по теоретична физика за втори път си сътрудничи с "Пинк Флойд".

Стивън Хокинг ще участва в новия албум на „Пинк Флойд“ The Endless River. Гласът му е включен в песента Talkin’ Hawkin, съобщи „Ню Мюзикъл Експрес“.

Албумът ще бъде издаден на 10 ноември, но в интернет се появи списък с всички 18 парчета в него и хората, участвали в създаването им. Към песента Talkin’ Hawkin е изписано името на прочутия английски професор по теоретична физика.

Това е вторият път, когато Хокинг си сътрудничи с „Пинк Флойд“. Преди това компютърно генерираният глас на учения звуча в песента Keep Talking от предишния диск The Division Bell (1994).

The Endless River е първият нов албум на „Пинк Флойд“ от 20 години. Според публикувания в интернет списък, в 12 от 18-е парчета участва мулти-инструменталистът Ричард Райт, който почина на 65 години през 2008-а. Дейвид Гилмор ще е вокалист в парчето Louder Than Words, а в три други е отбелязан като беквокалист.

Бившият член на групата Роджър Уотърс наскоро се изказа доста гневно по повод новия албум. Той напусна „Флойд“ през 1985 г. след скандали с колегите си. На страницата си във фейсбук Уотърс отговори ядосано на въпроси на фенове какво е участието му в The Endless River. „Я се стегнете! Нямам нищо общо с албума и вече не съм член на тази група“, написа музикантът, който през август 2013-а представи в България спектакъла си „Стената“.

Миналата година барабанистът Ник Мейсън каза, че би искал Уотърс да се завърне в групата, но не е сигурен дали това може да се осъществи.

Обложката на албума The Endless River

Обложката на албума The Endless River

 

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg