Фантомът

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Стивън Хокинг пътешества във вселената Фейсбук

Проф. Хокинг вече има над 1,6 млн. почитатели в социалната мрежа. - Стивън Хокинг пътешества във вселената Фейсбук

Проф. Хокинг вече има над 1,6 млн. почитатели в социалната мрежа.

Стивън Хокинг вече е един от 1,3-те милиарда души на планетата с профил в социалната мрежа „Фейсбук“. Професорът по теоретична физика си направи акаунт, в който обеща да разказва за последните си открития.

„Винаги ми е било интересно защо съществува Вселената. Времето и пространството завинаги могат да останат загадка, но това никога не е намалявало любопитството ми. Нашите комуникации нараснаха безкрайно и сега, когато ми се откри възможност, съм готов да споделя с вас своето пътешествие. Останете любознателни, аз самият ще съм такъв винаги“, написа прочутият професор. Само за дни страницата му беше харесана от над 1,6 млн. души.

72-годишният Стивън Хокинг качи видео отпреди няколко месеца, на което децата и внуците му участват в Ice Bucket Challenge. Самият учен страда от амиотрофична латерална склероза, която от десетилетия го е приковала към инвалидната количка, и затова не е могъл да се включи в акцията с поливането с кофа студена вода, тъй като се страхува от последиците от прекарана в миналото остра пневмония.

На страницата на професора е отбелязано, че всички съобщения с инициалите SH са публикувани от самия Стивън Хокинг. Авторът на „Кратка история на времето“ комуникира с околния свят чрез специален компютър, който следи движенията на очите му.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90