СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Стивън Кинг: Пръстът на Тръмп е по-страшен от всяка моя история

Той е христоматиен пример за нарцистично личностно разстройство, казва писателят

В края на септември миналата година Стивън Кинг се изказа и за растящата вероятност Доналд Тръмп да стане американски държавен глава. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Стивън Кинг: Пръстът на Тръмп е по-страшен от всяка моя история

В края на септември миналата година Стивън Кинг се изказа и за растящата вероятност Доналд Тръмп да стане американски държавен глава. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Стивън Кинг отправи нови критики към американския президент Доналд Тръмп, който вече 100 дни е в Белия дом. В Туитър писателят, създал повече от 50 романи на ужасите, коментира, че фактът, че „този човек“ държи пръста си на ядрения бутон е „по-страшен от всяка история, която някога съм написал“.

Малко по-късно Кинг заяви, че туитовете на Тръмп в първите му сто дни като президент са му очертали „доста ясен портрет: той е почти христоматиен пример за нарцистично личностно разстройство“.

В края на септември миналата година Стивън Кинг се изказа и за растящата вероятност Доналд Тръмп да стане американски държавен глава. Тогава писателят в интервю пред Рон Чарлс от „Вашингтон пост“ заяви:

„Тръмп като президент ме плаши повече от всичко. Ужасява ме мисълта, че той ще стане президент“.

Вижте още: ОТ КОГО СЕ СТРАХУВА МАЙСТОРЪТ НА УЖАСА СТИВЪН КИНГ? ОТ ТРЪМП КАТО ПРЕЗИДЕНТ

Кинг бе и сред над 450-те писатели, подписали петиция с призив против избора на Доналд Тръмп.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90