Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Стивън Кинг пристига в София

България ще се рее през май, анонсира идването си у нас Кралят на ужаса

 Автор на романи, заради които милиони читатели по цял свят дълго не смеят да загасят лампата, Стивън Кинг рядко прави срещи с почитателите си извън Съединените щати.  - Стивън Кинг пристига в София

Автор на романи, заради които милиони читатели по цял свят дълго не смеят да загасят лампата, Стивън Кинг рядко прави срещи с почитателите си извън Съединените щати.

Стивън Кинг ще гостува в България на Пролетния панаир на книгата през май. Пристигането си Кралят на ужаса анонсира в профила си във Фейсбук.

„България ще се рее през май“, написа Кинг в четвъртък вечер в социалната мрежа.

Рано сутринта в петък пристигането на писателя бе потвърдено и от организаторите на панаира, който тази година е от 24 до 29 май. Предстои обявяването на точната дата за гостуването на Кинг. Все още не е ясно къде точно ще се проведе срещата с него, предвид очаквания огромен интерес.

Автор на романи, заради които милиони читатели по цял свят дълго не смеят да загасят лампата, Кинг рядко прави срещи и четения с почитателите си извън Съединените щати.

Посещението му в България ще е част от планирано продължително турне на писателя покрай трилогията му за Бил Ходжис – през 2014-а и 2015-а излязоха първите две книги от нея („Мистър Мерцедес“ и „Търси се“), а по-късно тази година предстои и пускането на завършекът на поредицата.

Нашата страна ще е единствената на Балканите, където Кинг ще гостува – освен София, през следващите месеци му предстоят четения във Варшава, Виена, Милано и др.


Вижте още: СТИВЪН КИНГ: БОГАТ СЪМ, ВЗЕМЕТЕ МИ ПАРИТЕ

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg