Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Стивън Кинг завидя на автора на „Игра на тронове”

„Мнозина вярват” и „Някои хора казват” са сред фразите, които карат Стивън Кинг да настръхва. - Стивън Кинг завидя на автора на „Игра на тронове”

„Мнозина вярват” и „Някои хора казват” са сред фразите, които карат Стивън Кинг да настръхва.

Книгите на Стивън Кинг ни карат да сънуваме най-лошите си кошмари от 1974 г. насам, когато светът се запозна с неговия първи роман „Кари”. Оттогава досега неговите творби са видели множество кино- и телевизионни адаптации. В момента доста успешно върви и едноименният сериал „Под купола”, базиран на неговия фантастичен роман от 2009 г. Но има нещо, което влошава сънищата на краля на ужасите – претендентът за неговия трон Джордж Р. Р. Мартин, авторът книгите, по които бе направен култовият сериал „Игра на тронове“.

„Радвам се за успеха на сериала по неговата поредица, но много завидях на Джордж Р. Р. Мартин, когато разбрах, че той е написал няколко от сценариите за епизодите. Друго е да развиеш образите на героите си за телевизионния екран. Това исках да направя и аз от доста време”, разкри в интервю Кинг.

Телевизионната фентъзи поредица по книгата „Под купола“ на Стивън Кинг е на прага на втория си сезон, който започва другата седмица в Америка. Стартът на сериала ще даде възможност на писателя да напише сценария на поне няколко епизода.

”Под купола” разказва историята на градчето Честър Милс, над което се спуска прозрачен и непробиваем купол и го откъсва от света. Хората могат да докоснат преградата, без да пострадат, но електронните уреди се взривяват в близост до нея и настъпва апокалипсис. Въздухът започва да се нажежава, а още по-бързо се нагнетява и политическата атмосфера. Хората, попаднали в капан и заплашени от гладна смърт, изпадат в паника и у тях изплува първичният стремеж за оцеляване на всяка цена.

Действието в „Под купола“ се развива в рамките на няколко месеца, но Кинг се надява книгата му да надхвърли 1000 страници: „Знам, че това е много дълъг роман, но покрива кратко време. Затова, когато продуцентът Стивън Спилбърг дойде при мен и ми предложи да направим сериал по него, моето единствено условие беше, ако той има успех, да разширим действието във времето. В онзи момент си помислих, че това съм искал да направя от страница първа”.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Избрано

#ИскаПлаче

Bookshop 728×90