Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Стивън Сегал: Никога няма да се откажа от руския си паспорт

Холивудския актьор се оплака от русофобия

В момента Сегал е специален представител на руското Външно министерство по хуманитарните връзки между Русия и САЩ. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Стивън Сегал: Никога няма да се откажа от руския си паспорт

В момента Сегал е специален представител на руското Външно министерство по хуманитарните връзки между Русия и САЩ. Снимка: ЕПА/БГНЕС

„Холивудският бурят“ Стивън Сегал заяви, че няма да се откаже от руското си гражданство в интервю за РИА „Новости“.

„Непрекъснато се сблъсквам с русофобия“, допълни носителят на черен колан Сегал, без да уточнява в какво се изразява това.

В момента Сегал е специален представител на руското Външно министерство по хуманитарните връзки между Русия и САЩ, но възнамерява да „промени позицията си в съответствие с предходните поръчения“ заради обтегнатите отношения между двете страни.

Сегал взима дейно участие в руския обществен живот – включва се в инициативи по съхраняване на Байкал, посещава Крим в най-напрегнатите моменти, става член на „Единна Русия“, управляващата партия в РФ и подготви дори законодателни промени в Углавния кодекс на Русия за екологични престъпления.

Стивън Сегал стана руски гражданин през ноември 2016 г. Паспорта си получи лично от ръцете на Владимир Путин. Често го наричат „холивудския бурят“. Причината е, че самият той през 2016 г. разказва, че баща му е родом от Бурятия, а майка му е индианка. По-късно сменя версията и започва да обяснява, че корените му са в Якутия, Приморие, Монголия… Сегашната му съпруга Батсухийн Ерденетуяа е от Улан Батор.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg