Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Стивън Сегал – острие на руско-сръбската дружба

Актьорът се готви да открие училище по айкидо в Белград

Руският президент Владимир Путин и Стивън Сегал неведнъж са показвали приятелски отношения. - Стивън Сегал – острие на руско-сръбската дружба

Руският президент Владимир Путин и Стивън Сегал неведнъж са показвали приятелски отношения.

Сърбия даде гражданство на американския екшън актьор Стивън Сегал, съобщи държавната телевизия на съседната ни държава. Сегал е предложил да отвори училище за бойни изкуства в Белград, което е станало причина да получи паспорт от западната ни съседка. Така майсторът на айкидото на практика се превръща и в сериозно прокремълско острие в Сърбия.

Актьорът посети Белград два пъти през декември, похвали управлението на страната и заяви, че се чувства като местен. Сегал бе посрещнат лично от президента Томислав Николич и министър-председателя Александър Вучич, като им обеща да стори „всичко възможно да рекламира Сърбия“ по целия свят, става ясно от прессъобщението на правителството, цитирано от британския „Гардиън“.

Властите в страната дори са предложили на актьора, който е и будистки лама, да тренира сръбските специални полицейски сили в айкидото.

Посещенията на Стивън Сегал в Белград са спонсорирани от местна организация, посветила се на руско-сръбската дружба. Приятел на руския президент Владимир Путин, Сегал в миналото е заявявал, че би получил гражданство и от него.

В момента Сърбия официално очаква да стане членка на Европейския съюз – това политическо решение обаче среща яростна съпротива от прокремълските националисти в страната.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90