Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Стивън Содърбърг работи по нова версия на „Заразяване“

Продукцията няма да е продължение на сюжета от 2011 г., но ще засегне същите теми

Кадър от филма „Заразяване“ (2011) - Стивън Содърбърг работи по нова версия на „Заразяване“

Кадър от филма „Заразяване“ (2011)

През 2020-а живяхме като във филм, който преди 9 години гледахме на кино, в сюжет на Стивън Содърбърг. „Заразяване“ – фикция за опасен вирус, внесен от Китай, който заплашва да унищожи живота, който познаваме – бе едно от най-търсените заглавия в пандемичната 2020 г., когато един вирус наистина промени живота, който познаваме.

Сега режисьорът се е заел с „философско“ продължение на „Заразяване“, разказва той в подкаста „Happy Sad Confused“. Содърбърг вече работи по сценария, за който си партнира със Скот Бърнс, сценарист на предишния филм. Проектът все още е в ранна фаза и според Содърбърг няма директно да продължи историята от „Заразяване“, но ще засегне подобни идеи и теми.

„Имам проект в развитие, по който работим със Скот Бърнс, който е нещо като философско продължение на „Заразяване“, но в различен контекст – казва Содърбърг. – Може да ги разглеждаш като подобни, но много различни нюанси на цвят коса. Така че, Скот и аз си казахме: „Е, каква да бъде следващаща история от типа на „Заразяване?“. Работим по това, но вероятно трябва малко да побързаме.

„Заразяване“ разказва за измислена вирусна епидемия в САЩ, за хаоса, който предизвиква и не много успешните опити на правителството да овладее ситуацията. Между сюжета и настоящето през 2020-а може да се направят много паралели. Затова в изминалите месеци Содърбърг и актьорският състав на „Заразяване“ бяха често търсени гости в медиите.

Режисьорът сподели, че е неприятно изненадан от реакцията на властта към пандемията и още през април оглави комитет към Гилдията на американските режисьори, която да установи и съблюдава безопасни практики на снимачната площадка.

Джуд Лоу сподели в интервю пред медия, че експертите, работили по „Заразяване“ през 2011 г., предупредили състава на продукцията, че е въпрос на време сюжетът на филма да се превърне в реалност.

Вижте още: ДЖУД ЛОУ ПРЕДУПРЕДЕН ПРЕДИ 9 ГОДИНИ ЗА ВИРУСА И ПАНДЕМИЯТА

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg