POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Стивън Тайлър забрани на Доналд Тръмп да ползва негова песен

Кандидатът за президент пускал без разрешение баладата Dream On по време на кампанията си

Стивън Тайлър е член на Републиканската партия и дори участва в един от дебатите ѝ през август.  - Стивън Тайлър забрани на Доналд Тръмп да ползва негова песен

Стивън Тайлър е член на Републиканската партия и дори участва в един от дебатите ѝ през август.

Фронтменът на „Аеросмит“ Стивън Тайлър поиска кандидатът за президент на Републиканската партия в САЩ Доналд Тръмп да спре да използва баладата Dream On по време на кампанията си. Адвокатите на музиканта вече са изпратили и официално писмо с изискване за това.

В него се посочва, че Тръмп „няма позволението на клиента ни да използва Dream On“ или която и да е друга песен на Тайлър, а това създава „фалшиво впечатление, че изпълнителят е свързан или подкрепя кандидатурата на Доналд Тръмп“, съобщава „Гардиън“.

Фронтменът на „Аеросмит“ не е първият музикант, който се оплаква от политик, използващ негово парче. Най-известният от тях навярно е Брус Спригстийн, който през 1984 заведе дело срещу Роналд Рейгън заради своята Born in the USA.

Доналд Тръмп обаче се сблъсква с този проблем за пореден път – през юни Нийл Янг остро критикува факта, че политикът откри кампанията си с неговата Rockin’ in the Free World.

Стивън Тайлър е член на Републиканската партия и дори участва в един от дебатите ѝ през август. Адвокатите му подчертават, че писмото към Тръмп не е „политическо“ или „личен проблем с кандидата“, а е свързано с притеснения за позволението и авторското право.

Представители на самия Доналд Тръмп все още не са коментирали случая.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg