POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Стиви Уондър иска да напусне САЩ заради расизма

Музикантът потвърди намеренията си да се премести в Гана

Стиви Уондър на погребението на Арета Франклин в Детройт през август 2018 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Стиви Уондър иска да напусне САЩ заради расизма

Стиви Уондър на погребението на Арета Франклин в Детройт през август 2018 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Стиви Уондър потвърди, че ще се премести да живее в Гана заради расизма в Америка, пише „Индипендънт“. Музикантът от години говори, че иска да живее в африканската държава, но потвърди намеренията си в интервю за Опра Уинфри.

„Искам да видя американската нация усмихната отново. И искам да  видя това, преди да замина за Гана, защото ще се преместя там“, заяви Уондър.

На въпрос на водещата дали преместването му ще е за постоянно, той отговори така:

„Да. Не искам да гледам как децата на внуците ми продължават да казват: „О, харесайте ме. Моля, уважавайте ме, знайте, че и аз съм важен, ценете ме“. Какво би било това?“.

На 17 януари, официално вписан като Ден на Мартин Лутър Кинг в Америка, Стиви Уондър сподели видео в Туитър, в което си припомня, че срещнал активиста, когато бил на 14.

„Искам да знаеш, че съм ти благодарен за това как ми повлия, ти ме накара да опитам да разширя границите на любовта и равенството – обърна се той директно към духовника и общественик (1929-1968). – Болезнено е, но въпросната граница не се премести дори с един сантиметър. Няма да повярваш, но след 36-те години, в които имаме този ден, за да отдадем почит на твоето рождение и принципи, все още няма прогрес. Това ме кара ме да се чувствам зле, дори физически. Зле ми е от политици, които се опитват да намерят лесно решение на 400-годишен проблем.“

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg