Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Столична библиотека вади поезията от карантина с масово четене на стихове

Георги Господинов, Калин Терзийски, Иван Ланджев, Амелия Личева и много други ще четат свои стихове на открито

Участниците във второто издание на „Поезия без карантина“. Колаж: Столична библиотека - Столична библиотека вади поезията от карантина с масово четене на стихове

Участниците във второто издание на „Поезия без карантина“. Колаж: Столична библиотека

Поезията ще се противопостави на физическите ограничения и ще излезе от изолация, докато мерките срещу Ковид вируса стават все по-строги. Второ издание на „Поезия без карантина“, инициатива на Столичната библиотека, ще се проведе на 23 октомври пред сградата на институцията от 17,30 ч.

Свои стихове ще четат Амелия Личева, Анжела Димчева, Бойко Ламбовски, Владимир Левчев, Георги Господинов, Георги Константинов, Иван Ланджев, Иван Христов, Йордан Ефтимов, Калин Терзийски, Кристин Димитрова, Марин Бодаков, Мирела Иванова, Надежда Радулова, Николай Милчев, Роман Кисьов и Силвия Чолева, някои от тях участвали и в първото издание на инициативата.

Поетичната атмосфера ще бъде допълнена с музикалните изпълнения на Ели Раданова и Венци Дреников.

Първото издание на „Поезия без карантина“ се проведе в средата на април, близо месец след разпоредбите на властите хората да си стоят у дома. Тогава библиотеките, както и всички други културни институции, нямаха разрешение да отворят врати. Затова Столична библиотека даде началото на онлайн инициатива, която да събира слушателите с поезията, без да ги излага на риск от заразяване. Всеки ден свои стихове на сайта на библиотеката и във Фейсбук автори споделяха свои стихове. Част от начинанието бяха Георги Господинов, Александър Секулов, Иван Ланджев, Анжела Димчева, Силвия Чолева, Мирела Иванова и др.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

„Сега обстановката се усложнява отново и, изправени пак пред опасността от изолация, решихме да съберем повечето от авторите, които откликнаха на поканата ни, да прочетат своите стихове на живо“, написаха от библиотеката във Фейсбук.

Събитието ще се проведе при спазване на противоепидемичните мерки. В случай на лошо време ще бъде преместено в Американския център на библиотеката, отбелязват организаторите.

Фоби

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах