Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Столичната улица „Пиротска“ като графити галерия

Два нови стенописа се появиха на ул. „Цар Самуил“

Графитът на Arsek & Erase. Снимка: Михаил Новаков - Столичната улица „Пиротска“ като графити галерия

Графитът на Arsek & Erase. Снимка: Михаил Новаков

Нов графит краси ъгъл на централната столична улица „Пиротска“. Негови автори са двамата графити артисти Arsek & Erase. Стенописът, чийто точен адрес е ул. „Цар Самуил“ 117, е част от инициативата „Pirotska City Gallery“ за преобразяване на пешеходната част на „Пиротска“ в галерия за съвременно изкуство.

Преди часове ново произведение се появи в галерията на открито – графитът „Целувката на живота“ на Bilos, който може да се види на ул. „Цар Самуил“ 86.

„Целувката на живота“. Снимка: Михаил Новаков

Идеята е на сдружението „CityWise“, чиято цел е за облагороди градското пространство, превръщайки го в приветливо място, което „не се страхува от изкуство“. Организацията е създадена през 2020 г. от приятели, специалисти в сферата на визуалните изкуства и архитектурата, става ясно от Фейсбук страницата ѝ.

Т. нар. „галерия“ на „Пиротска“ се осъществява с подкрепата на Столична община. Работата ѝ е да трансформира столичната градска среда, като използва символика, характерна за квартала и региона и разпознаваема от обитателите му.

Снимка: Михаил Новаков

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Избрано

Върхът у мен

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах