Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Галерия показва някои от най-добрите столични графити

Фотографии на някои от най-популярните градски пана в експозиция, която ще остане само дни

„Момичето с жълтата рокля“ на Стърн ежедневно събира погледите на хиляди минувачи по ул. „Искър“. Снимка: Дарина Комитова - Галерия показва някои от най-добрите столични графити

„Момичето с жълтата рокля“ на Стърн ежедневно събира погледите на хиляди минувачи по ул. „Искър“. Снимка: Дарина Комитова

Само няколко дни имат софиянци и гостите на столицата, за да разгледат фотографската изложба с някои от най-забележителните графити пана в града. Галерия „Доза“ ще представи експозицията „По следите на уличното изкуство“ през обектива на Дарина Комитова. Сбирката снимки ще може да се види от 4 до 8 август.

Кадрите на творбите ще представят най-забележителните софийски пана на българските и чуждестранни артисти MOUSE, Насимо, Гана, Рейс, Стърн и Йето. Обективът на Комитова ще разкаже за първата щриха на графитите им. Всеки посетител ще получи и карта на София със селекция от графити, препоръка на „София графити тур“, благодарение на която ще може да проследят прогреса и финалния резултат на художниците.

„По следите на уличното изкуство“ интерпретира улицата като начало, но и като край на един винаги незавършен процес – вечно променящата се градска среда, която съзнателно наблюдаваме и в която особено се вглеждаме.

Част от подбраните произведения са графитът със свещ на сградата на пожарната на „Екзарх Йосиф“, „Прегръдката“, заключена между ул. „Бачо Киро“ и ул. „Екзарх Йосиф“, изрисуваният трафопост пред католическата катедрала в центъра на София и „Момичето с жълтата рокля“ на ул. „Искър“ 11а, което ежедневно привлича десетки фотографи и туристи.

С останалите произведения може да се запознаете в галерия „Доза“ между 4 и 8 август.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Избрано

Утехата Вазов

ДС