СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Великолепието на 70-годишните

„Ролинг Стоунс“ с нов албум! Blue and Lonesome, колекция от блус-кавъри с участието на Ерик Клептън

Мик Джагър (73), Кийт Ричардс (72), Чарли Уотс (75) и Рони Уд (69) са спечелили много по време на над 50-годишната си кариера - но музиката продължава да е важна за тях. Снимка: Архив на „Ролинг Стоунс“ - Великолепието на 70-годишните

Мик Джагър (73), Кийт Ричардс (72), Чарли Уотс (75) и Рони Уд (69) са спечелили много по време на над 50-годишната си кариера - но музиката продължава да е важна за тях. Снимка: Архив на „Ролинг Стоунс“

Колкото и да не е за вярване, „Ролинг Стоунс“ пускат нов албум. Феноменално е, че ветераните, чиято средна възраст е над 70 години, нямат никакво намерение да се оттеглят – и излизат с нова колекция. Мик Джагър (73), Кийт Ричардс (72), Чарли Уотс (75) и Рони Уд (69) са спечели много по време на над 50-годишната си кариера, но видимо музиката продължава да е важна за тях. Така, както и тяхната е важна за нас.

Новият им албум носи заглавието Blue and Lonesome и съдържа блус-кавъри. Записите са отнели на групата само три дни. Албумът ще се появи на пазара на 2 декември. Удивително, още един динозавър – Ерик Клептън, присъства в Blue and Lonesome. Музикантът записвал в „Бритиш Гроув Студиос“ своя албум по същото време, бил е буквално зад съседната врата и се присъединил към бандата на Мик.

Сред песните в новата колекция на „Стоунс“ са блус класиките Just Your Fool на Литъл Уолтър, Everybody Knows About My Good Thing от Литъл Джони Тейлър и I Can’t Quit You от Уили Диксън.

„Този албум свидетелства колко „Стоунс“ обичат правенето на музика. За тях блусът е извор на всичко, което самите те са създали“, казва копродуцентът Дон Уас.

През април Кийт Ричардс и Рони Уд разкриха, че подготвят нещо ново, припомнят „Индипендънт“. Ричардс каза пред Би Би Си 6 Мюзик:

„В момента сме в студиото и работим над нови неща.“

Уд добави:

„Всичко звучи толкова автентично, че е чак плашещо. Не сме репетирали. Просто хванахме една песен, която пасваше добре на хармониката или китарата на Мик и нещата се получиха доста добре. Беше горе-долу: това правят Стоунс, свирят блус.“

Последният албум на „Стоунс“ е A Bigger Bang от 2005-а.

https://youtu.be/FDLVv9J8DvU

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg