Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Стоянович: Източното ни крайбрежие е по-хубаво от западното

Според министъра на културата България граничи с вода и на запад. Снимка: Румен Добрев - Стоянович: Източното ни крайбрежие е по-хубаво от западното

Според министъра на културата България граничи с вода и на запад. Снимка: Румен Добрев

Петър Стоянович направи удивително откритие – България има и западно крайбрежие!

Министърът на културата обяви публично този „факт“ в Бургас, където гостува на обществена дискусия, посветена на археологическите чудеса. „Прави ми впечатление, че западното ни крайбрежие не е толкова прекрасно, колкото източното, – заяви Стоянович в приветствената си реч. – Искам да уверя, че ще се постараем да бъдем добър посредник в обсъждането и разрешаването на различни проблеми в областта на археологията, културата, въобще по всички онези въпроси, които касаят пряко българските чудеса“.

Присъстващите, сред които бяха кметовете на Бургас и Приморско, започнаха да се споглеждат въпросително, разказва в репортаж сайтът „Бургас утре“.

На помощ да обясни сложната мисъл на Стоянович се притече председателят на Алианса за туризъм Мария Инджова. „Аз много се радвам, че министърът чак вчера е открил, че южното Черноморие е по-красиво от Северното. Ние това отдавна го знаем. Но министърът трябва да знае, че красотата струва пари”, завърши неочаквано Инджова с констатацията, че правителството с нищо не помага на туристическия бизнес по Черноморието.

Прозрението на Стоянович, че България граничи с вода и на запад, не му идва за първи път. Ден по-рано при откриването на третото издание на фестивала „Четящият човек“ в Бургас той тържествено обяви: „Идвам от западното крайбрежие на България и искам да ви кажа, че източното е 100 пъти по-хубаво. Не мърдайте от тук!“

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС