Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Страх от терористи спря филма „Убийствено интервю“

Филмът "Убийствено интервю" разказва за план на ЦРУ за покушение над лидера на КНДР Ким Чен-ун. - Страх от терористи спря филма „Убийствено интервю“

Филмът "Убийствено интервю" разказва за план на ЦРУ за покушение над лидера на КНДР Ким Чен-ун.

„Сони пикчърс“ отказа да пусне комедията „Убийствено интервю“ по кината в САЩ заради терористичните заплахи, предадоха световните агенции. Филмът, посветен на коварен план на ЦРУ за покушение над лидера на КНДР Ким Чен-ун, трябваше да се завърти по екраните следващата седмица.

„Повечето от нашите партньори се отказаха от прожектирането на филма, поради тази причина ние отменихме премиерата на лентата, предвиден за 25 декември. Ние разбираме и уважаваме решението им и напълно споделяме тяхната заинтересованост за осигуряването на безопасността на сътрудниците на кинотеатрите и на нашите зрители“, заяви говорител на „Сони пикчърс“.

Най-големите вериги киносалони в САЩ, като „Ригъл синемас“, „Синемарк“, „Ей Ем Си“ и др. се отказаха да сложат в афиша си скандалния филм.

Преди няколко дни хакери, които поеха отговорността за проникването в електронната кореспонденция на „Сони пикчърс“, отправиха до филмовата компания писмо, с което предупредиха за възможни терористични нападения по време на прожекциите на „Убийствено интервю“. Списание „Варайъти“ публикува откъс от посланието на киберпрестъпниците. Те заплашват зрителите, че ги очаква „тежка съдба“.

„Съветваме всички да стоят по-далеч от киносалоните, в които ще бъде показван филмът“, предупредиха хакерите.

Комедията „Уийствено интервю“ разказва за двама американски журналисти (в ролите Джеймс Франко и Сет Роугън), които пристигат в Пхенян за интервю с Ким Чен-ун. Но преди заминаването им те са вербувани от ЦРУ, което им определя ключова роля в готвещото се покушение срещу севернокорейския лидер.

Актьорите Бен Стилър, Стив Карел, Роб Лоу, водещият Джими Кимел и режисьорът Джъд Апатоу, които са приятели на Роугън и Франко, разкритикуваха решението на „Сони пикчърс“ за изтеглянето на филма.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС