Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Странници горят изкуство насред пустинята (снимки)

Израелският фестивал „Мидбърн“ завършва с ритуална клада с творбите на участниците

Участниците във фестивала тази година са двойно повече от миналата – общо 6000. - Странници горят изкуство насред пустинята (снимки)

Участниците във фестивала тази година са двойно повече от миналата – общо 6000.

Израелската версия на прочутия фестивал „Горящият човек“ в Невада приключи в неделя в пустинята Негев. Хиляди ентусиасти се събраха и разпънаха палатките си в пустошта за 5-дневни празници на изкуството, танца и музиката. В последните две нощи участниците горят творбите си.

За втора година организаторите на „Мидбърн“ се опитаха да създадат платформа, позволяваща комунален начин на живот и провокираща креативността, изкуството и радикалното себеизразяване.

Този път се събраха около 6000 души (двойно повече от участниците през 2014 г.), които трансформираха сухата пустиня в същински творчески оазис. Както прави и американският побратим, „Мидбърн“ приветства и уважава странниците и има твърди принципи за посрещането и на най-крайните артисти.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

 

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg