Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Страшни и подли зверове от света на Роалд Дал (откъс)

Среща с чудати герои - прасе гений, което не иска животът му да приключи като бекон; крокодил, който похапва момчета, намазани с горчица, и момичета, оваляни в карамел

Внимавайте с животните, описани в книгата! - Страшни и подли зверове от света на Роалд Дал (откъс)

Внимавайте с животните, описани в книгата!

Любимецът на малки и голями Роалд Дал излиза у нас със стихове, които се издават за първи път на български език – книгата „Страшни зверове“, илюстрована от Куентин Блейк. „Едва ли има на света дори едно / от Кроки крокодила по-подло същество“, пише Роалд Дал.

Enthusiast_Strashni-zverove_cover-firstЧрез девет римувани истории богатото въображение на писателя среща с много чудати герои от необятния приказен свят: прасе гений, което осъзнава, че не иска животът му да приключи като бекон; крокодил, който похапва „сочни деца“: момчетата – намазани с горчица, а момичетата са „деликатес голям в карамел оваляни и поръсени със сусам“. „Лъвът обожава да яде вкусно, крехко и сочно месце”, но не пържоли и сланина, а „сочно детенце досущ като теб“.

Скорпионът пък скришом се вмъква в леглото на едно дете; разглезено момче иска мравояд за домашен любимец, малко момиченце е седнало върху таралеж… И прочие необичайни ситуации със страшните зверове от книжката.

Неподражаемият стил и чувството за хумор на Роалд Дал, както и цветните илюстрации на Куентин Блейк ще впечатлят всяко дете.

Първото издание на книгата в оригинал е от 1983 г. Преводът на български език е на Катя Перчинкова.

Вижте откъс:

dahl

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90