Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Страстите на Стефан Вълдобрев в киното, песните и спомените

Животът на актьора, разказан с музика сред приятели на „Киномания“

Стефан Вълдобрев на концерт с „Обичайните заподозрени“ в НДК през 2018 г. Снимка: Боби Тошев/БГНЕС - Страстите на Стефан Вълдобрев в киното, песните и спомените

Стефан Вълдобрев на концерт с „Обичайните заподозрени“ в НДК през 2018 г. Снимка: Боби Тошев/БГНЕС

Лятна вечер с музиката, текстовете и ролите на Стефан Вълдобрев предстои на „Киномания“. В „Моята страст към киното“, планирана за 5 юни в Зала 1 на НДК, актьорът ще разкаже за музиката и ролите си в киното, ще сподели с публиката и кои са любимите му филми.

Идеята е да се получи нещо като вечерно шоу, казва Вълдобрев – уютна вечер с приятели, смях, четене, истории и пеене. Във вечерта, изцяло посветена на Вълдобрев и киното, публиката ще чуе на живо изпълнение на някои от най-популярните песни на „Обичайните заподозрени“, писани специално за български филми – „Бряг с цвят най-зелен“, „Тази песен не е за любов“, „Холивуд“, „Сняг над Сахара“, „Аз ли съм или не съм“… Песни ще звучат и като съпровод на откъси от „Книга за песните“, която той самият не определя за биографична, но разказва за важни събития от живота си покрай написването на някои от песните си.

Вечерта ще припомни и ролите на Вълдобрев в киното – ще бъдат прожектирани сцени от филми с негово участие, сред които „Изпепеляване“, „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде“, „Доза щастие“, „Стъклената река“, „Миграцията на паламуда“, „Подгряване на вчерашния обяд“ и др. Актьорът ще разкаже и за филмите от детството си, на които продължава да се възхищава и днес, публиката ще гледа и откъси от тях.

Освен музикантите от „Обичайните заподозрени“, гости на сцената ще бъдат близки, приятели и колеги на Вълдобрев като Камен Донев, Мая Бежанска, Койна Русева, Стефка Янорова, Алек Алексиев и  Яна Титова. Всеки от тях е свързан с различен момент от живота му, а с актрисите Койна Русева и Стефка Янорова ги обединяват и спомени от родната Стара Загора.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg