Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Стрелба и убити на концерт в Австрия

Двама са застреляни, а 11 са ранени на събитие на открито

Трагедията се е разразила близо до град Ненцинг, на около 40 километра източно от границата с Лихтенщайн.  - Стрелба и убити на концерт в Австрия

Трагедията се е разразила близо до град Ненцинг, на около 40 километра източно от границата с Лихтенщайн.

Културата отново е обляна в кръв. След трагедията в Париж от ноември миналата година, сега има убити на концерт в Австрия – макар и според първоначалната информация да не става дума за терористичен акт. Според местната полиция, цитирана от „Гардиън“, въоръжен мъж е стрелял сред публиката на концерт на открито в западната част на страната. Убил е двама души и е ранил други единайсет, преди сложи край на живота си.

Властите съобщават, че инцидентът, разразил се около 3 часа през нощта местно време, е бил предшестван от шумен скандал между стрелеца и жена на близко разположен паркинг. След кавгата мъжът взел оръжие от колата си, напуснал паркинга, влязъл в концертната зона и започнал да стреля, вероятно напосоки.

Трагедията се е разразила близо до град Ненцинг, на около 40 километра източно от границата с Лихтенщайн. Държавната телевизия ORF съобщава, че стрелбата е станала на място, където често се събирали представители на рокерски клуб.

За момента няма повече детайли за случилото се. Полицията продължава разследването на местопрестъплението.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС