Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Стрелба по студио на Никита Михалков

Причината според пресслужбата му: неговата авторска програма „Бесогон тв“

„ТриТе“ е творческо-производствено обединение, създадено от Михалков и негови съмишленици. По поръчка на студиото бяха съборени няколко исторически сгради в Москва и на тяхно място бяха построени хотели, което предизвика протести на местните жители през 2010 г.  - Стрелба по студио на Никита Михалков

„ТриТе“ е творческо-производствено обединение, създадено от Михалков и негови съмишленици. По поръчка на студиото бяха съборени няколко исторически сгради в Москва и на тяхно място бяха построени хотели, което предизвика протести на местните жители през 2010 г.

Неизвестни лица са стреляли по звукозаписното студио „ТриТе“ на кинорежисьора Никита Михалков в Москва, съобщава сайтът dni.ru. Нанесените щети на няколко прозореца на сградата са от пневматично оръжие.

От пресслужбата на режисьора са заявили, че свързват стрелбата с дейността на Михалков:

На първо място, с неговата авторска програма „Бесогон тв“, която има широк обществен резонанс и регулярно е подлагана на нападки от страна на хора и организации, чиито интереси са засегнати“.

Полицията е започнала разследване за хулиганство. Стойността на нанесените щети още не е оценена. От „ТриТе“ са съобщили, че става дума за незначители повреди по стъклопакетите на фасадата. Зданието бе обстрелвана нееднократно с въздушен пикстолет и през 2014 г.

„ТриТе“ (абревиатура от руските думи „творчество“, „другарство“, „труд“) е творческо-производствено обединение, създадено от Михалков и негови съмишленици през 1987 г. По поръчка на студиото бяха съборени няколко исторически сгради в Москва и на тяхно място бяха построени хотели, което предизвика протести на местните жители през 2010 г. Московчани настояваха за преразглеждане на проекта, намаляване височината на хотелите и пресъздаване на историческите фасади на разрушените сгради.

„Бесогон тв“ е авторска програма на Никита Михалкова по телевизионния канал „Россия 24“. В края на 2015 г. един брой на предаването бе свален от ефир по етични събражения.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах