Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Стремителният бяг на гепард – заснет от първо лице (видео)

Как изглежда да тичаш на гърба на най-бързото животно на планетата

Видеото се е получило „много разтърсващо“, но ако кадрите се разглеждат в забавен каданс, могат да бъдат забелязани някои любопитни подробности. - Стремителният бяг на гепард – заснет от първо лице (видео)

Видеото се е получило „много разтърсващо“, но ако кадрите се разглеждат в забавен каданс, могат да бъдат забелязани някои любопитни подробности.

Сътрудници на зоопарка в американския град Синсинати заснеха бягането на гепард след механичен заек от първо лице. Видео на официалния канал на зоопарка, в което животното развива невероятна скорост, събра над 220 хиляди гледания само за четири дни.

За заснемането на спринта, на гърба на гепарда с помощта на специални ремъци е била прикрепена екшън камера GoPro. Но животното се е чувствало съвсем удобно и дори мъркало. След това гепардът се хвърлил подир стандарния си дивеч — механичния заек.

По думите на служителите в зоопарка, видеото се е получило „много разтърсващо“, но ако кадрите се разглеждат в забавен каданс, могат да бъдат забелязани някои любопитни подробности. Например, по време на бягането тялото на животно се клати силно странично, но главата му остава неподвижна…

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

Фоби

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах