Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Студент се заклещи в гигантска скулптура на вагина

20 пожарникари участваха в спасяването му, дават им награда

Студентът страда в капана на огромната статуя-вагина. Пожарникари са се мъчили да го измъкнат 24 часа. - Студент се заклещи в гигантска скулптура на вагина

Студентът страда в капана на огромната статуя-вагина. Пожарникари са се мъчили да го измъкнат 24 часа.

Американски студент се заклещи в гигантска скулптура на вагина в Тюбинген, Германия, и остана в нея 24 часа, съобщава „Гардиън“. Над 20 пожарникари се включиха в спасяването на младия мъж от произведението, наречено Chacán-Pi (Правене на любов).

Светът очаква да чуе разказа на студента, чието име се държи в анонимност, как се е вмъкнал в скулптурата. Американецът е паднал в капана в петък следобед. Творбата на перуанския художник Фернандо де ла Хара е поставена пред Университета в Тюбинген за микробиология и вирусология през 2001 г. и допреди два дни привличаше повече иронични погледи, отколкото любители на плиключения или изследователи.

Студентът чака да бъде изваден от статуята.

Студентът чака да бъде изваден от статуята.

Според Де ла Хара скулптурата, направена от червен мрамор Веронезе, трябва да бъде възприемана като „врата към света“. Американският студент обаче е възприел идеята буквално.

При изваждането му пожарникарите се е наложило да действат като акушери, защото  използването на инструменти не е било възможно.

Кметът на Тюбинген разкри пред местната преса, че не може да си представи как се е случил този инцидент, но явно е повлиян от естремните фантазии на заседналия младеж. Според кмета за майсторското изваждане на студента от арт произведението пожарникарите заслужават награда.

Пожарникарите са действали почти като акушери в акцията по изваждането на пострадалия в статуята-вагина студент.

Пожарникарите са действали почти като акушери в акцията по изваждането на пострадалия в статуята-вагина студент.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg