Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Студенти на Малин Кръстев с „Шум и бяс“ в Народния

Дипломен спектакъл, компилация от някои от най-популярните пиеси на Шекспир

Сцена от „Шум и бяс“ - Студенти на Малин Кръстев с „Шум и бяс“ в Народния

Сцена от „Шум и бяс“

Компилация от Шекспирови пиеси ще представят студентите на Малин Кръстев в Народния. „Шум и бяс“ е дипломният спектакъл на възпитаниците му от Театрален колеж „Любен Гройс“ и ще се играе на Голямата сцена на театъра на 21 юни.

Основа на представлението дава част от първата пиеса на Шекспир „Укротяване на опърничавата“. Историята в нея е за бедния медникар Слай, изхвърлен от кръчмата, но съжален от лорд, който се връща от лов със свитата си. Лордът решава да промени живота на този пияница, като го представи като благородник. Случайно минаваща актьорска трупа също е поканена от лорда да се включи в заговора. В трактовката на Малин Кръстев лордът е заменен от персонажа на графиня Оливия от „Дванайсета нощ“ на Шекспир. Прислугата на благородничката решава да изиграе шега на нещастния пияница – убеден от всички, че е господарят на дома, но от години страдащ от загуба на паметта, в един момент той попада на първата театрална постановка в живота си, от което в него се отключват архетипи, неподозирани досега. Самият той от един момент нататък да разбере кое е театър и кое – истина. Актьорската трупа му вменява, че самият той е… Макбет.

В спектакъла са използвани множество откъси от „Сън в лятна нощ“, „Ромео и Жулиета“, „Макбет“, „Хамлет“, „Отело“, „Както ви харесва“. Постановката е на Малин Кръстев. Актьорският състав включва студентите от трети курс Александър Георгиев, Василена Събева, Велизара Душанова, Велина Колева, Георги Няголов, Иван Иванов, Ивета Иванова, Илиян Стаменков, Калин Василев, Катерина Борисова, Катерина Петрова, Мартин Иванов, Мартин Димов, Мартина Георгиева, Никол Василева, Светлозар Начев, Теа Шаркова, Тео Бочев, Цветина Ангелова.

Спектакълът ще има и още едно представление в Народния театър – на 28 юни.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС