Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Суинг, винтидж и Бени Гудман в НДК

„Сентиментъл Суингърс“ празнуват 5-ия си рожден ден със спектакъл в зала 1

Музикални моменти от 30-те, 40-те и 50-те години на миналия век оживяват с гласовете на „Сентиментъл Суингърс“ – Рони, Вера и Деси. - Суинг, винтидж и Бени Гудман в НДК

Музикални моменти от 30-те, 40-те и 50-те години на миналия век оживяват с гласовете на „Сентиментъл Суингърс“ – Рони, Вера и Деси.

„Сентиментъл Суингърс“ излизат за пръв път на голяма сцена. За петия си рожден ден на 18 ноември трите джаз дами пренасят атмосферата от романите на Франсис Скот Фицджералд в зала 1 на НДК, заедно с Биг Бенд Брас Асоциация, дирижирани от Ангел Заберски.

Музикални моменти от 30-те, 40-те и 50-те години на миналия век ще одухотворят една от големите сцени на България, където досега трите момичета от „Сентиментъл Суингърс“, Рони, Деси и Вера, все още не са гостували. На тази арена те ще въплътят героини от класическото холивудско кино, в оригинални аранжименти на Бени Гудман и оркестрите от ерата на суинга.

Редом до певиците и Биг Бенд Брас Асоциация ще излязат и танцьорите от „Линди Хоп България“, „контрабандастите“ на винтидж култура в България „Смъглърс колектив“, както и Балет Нова. Специален гост на събитието ще е певецът и акордеонист Нено Илиев.

Преди концерта от 20,45 часа, от 19 часа в рамките на „Киномания 2015“ ще бъде представен филмът „Животът е безкраен танц“, който представя България през очите на музикантите от 80-те години до днес. Творбата е дело на белгийския режисьор Андре Шандел, съпруг на Вера от триото.

Преди концерта от 20,45 часа, от 19 часа в рамките на Киномания 2015 ще бъде представен, за единствен път през тази година, филмът „Животът е безкраен танц“.

В рамките на „Киномания 2015“ ще бъде представен филмът „Животът е безкраен танц“, създаден от съпруга на Вера от „Сентиментъл Суингърс“ и посветен на джаз триото.

Филмът, вдъхновен от една любов и от историята на суинг формацията, показва вълнуващи моменти от детството на трите момичета, както и хлапашките години на Михаил Йосифов, Велислав Стоянов и Димитър Шанов.

Спектакълът, филмът и концертът след него, ще продължат общо три часа.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg