Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Супер дълга Алея на книгата в София през септември

Рекордно много участници, шатрите тръгват от бул. „Витоша“ и навлизат в парка пред НДК

Алеята на книгата ще се проведе от 7 до 13 септември. Снимка: Площад Славейков Славейков - Супер дълга Алея на книгата в София през септември

Алеята на книгата ще се проведе от 7 до 13 септември. Снимка: Площад Славейков Славейков

За пръв път Алея на книгата в София ще напусне протежението на булевард „Витоша“ и ще навлезе в парка на НДК. Любимото на софиянци есенно книжно изложение ще се проведе от 7 до 13 септември 2020 г. и в него са се включили рекорден брой участници, съобщиха за „Площад Славейков“ от Асоциация „Българска книга“ (АБК).

След постпандемичния ПроЛетен базар на книгата, който се проведе в края на юни на открито пред Националния дворец на културата в условия на затруднено книгоиздаване заради ограниченията, сега българските издатели се надяват да компенсират недостатъчната комуникация с читателите, като осигурят максимално присъствие на септемврийската Алея. Точната бройка на издателствата и програмата от съпътстващи събития все още са в процес на уточняване, заявиха от АБК, но вече е ясно, че бройката участници надхвърля значително тази от минали години.

По време на пътуващото изложение Алея на книгата във Варна от 31 юли до 9 август се представиха над 50 издателства, разположени в 19 шатри на близо 500 квадратни метра изложбена площ. Близо 30 литературни събития бяха включени в програмата на 10-те книжни дни в морската столица.

След софийското издание на „Алея на книгата”, пътуващото изложение ще бъде проведено в Пловдив между 28 септември и 4 октомври.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg