Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Супермен: Има нещо чудесно в това мъж да преследва жена

Хенри Кавил обясни, че спира да ухажва жените, когато му кажат „не“ - за да не „влезе в затвора“

„Може би съм твърде старомоден, но мисля, че жените трябва да бъдат ухажвани и преследвани“, казва британският актьор Хенри Кавил. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Супермен: Има нещо чудесно в това мъж да преследва жена

„Може би съм твърде старомоден, но мисля, че жените трябва да бъдат ухажвани и преследвани“, казва британският актьор Хенри Кавил. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Хенри Кавил – актьорът, изиграл най-новия образ на Супермен – си навлече яростна критика, след като коментира движението #MeToo в интервю, съобщава „Гардиън“.

Кавил, който в момента промотира предстоящия си филм „Мисията невъзможна: Разпад“, даде интервю за списанието „GQ Австралия“, в което репортерът го пита за #MeToo и как движението лично му е повлияло.

„Някои неща трябва да се променят, определено. Но има нещо чудесно в това мъж да преследва жена… Може би съм твърде старомоден, но мисля, че жените трябва да бъдат ухажвани и преследвани – казва актьорът. – Това обаче става много трудно, когато има определени правила – получава се нещо от сорта на: „Е, не искам да отида при нея и да я заговоря, защото ще ме нарекат изнасилвач или нещо друго“. А сега? Сега наистина не можеш да отидеш по-далеч, ако тя ти каже „не“. Тогава казваш: „Ок, супер“, но след това те питат: „О, защо се отказа“ и ти отговаряш: „Ами, защото не искам да вляза в затвора!“

Потребител(к)ите на социалните мрежи не закъсняха с критиките към Кавил. Хелън Прайс заявява в Туитър, че Кавил е „абсурден“ и „ако не иска да бъде наричан изнасилвач, тогава просто… не трябва да изнасилва никого“.

Друга пък попита:

„Кога хрумването, че да бъдеш преследван е приятно чувство, стана толкова универсално приемливо?“, а под въпросителния пост е споделила речникова дефиниция на глагола „преследвам“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg