Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Супермен, от 10 цента до 1 милион долара

Едва 100 екземпляра са останали от комикса, в който супергероят се появява за първи път

Експонатът идва от колекцията на анонимен комиксов почитател. Той е купил списанието през 90-те години за 26 хиляди долара. - Супермен, от 10 цента до 1 милион долара

Експонатът идва от колекцията на анонимен комиксов почитател. Той е купил списанието през 90-те години за 26 хиляди долара.

Рядък екземпляр от комикса, в който Супермен се появява за първи път, бе продаден на търг за 956 хиляди долара. Първият брой на списание „Екшън комикс“ е струвал 10 цента при появата си на пазара през 1938 г.

supermanВ момента е известно да съществуват едва 100 броя от оригиналното издание. Състоянието на продаденото сега е оценено на 5,5 от 10.

И все пак то е далеч от най-скъпия комикс, купуван някога – през 2014 г. екземпляр от същия брой, но с качество 9/10, достигна цена от 3,2 милиона.

Експонатът идва от колекцията на анонимен комиксов почитател. Той е купил списанието през 90-те години за 26 хиляди долара.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

След своята поява в „Екшън комикс“, Супермен бързо се превръща в хит и получава свое собствено списание през следващата година, 1939-а.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах