Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Сурова, дива мощ в „Междузвездни войни“ (видео)

„Последните джедаи“ с официален трейлър

В трейлъра Рей изглежда изкушена от Тъмната страна. Или не? - Сурова, дива мощ в „Междузвездни войни“ (видео)

В трейлъра Рей изглежда изкушена от Тъмната страна. Или не?

Силата ще витае във въздуха в следващите два месеца (а и сетне). В понеделник вечер бе представен официален трейлър на „Междузвездни войни: Последните джедаи“, втората част от новата трилогия на сагата… и въпреки че почитателите виждат отлични перспективи за задаващия се филм, галактиката очевидно изживява тежки времена – краят на видеото показва как Върховният лидер Сноук използва Силата, за да парализира и пречупи Рей.

Началото на трейлъра също е посветено на Сноук, който, докато гледаме въоръжаващия се Кайло Рен, заявява зад кадър:

„Когато те открих, видях сурова, дива мощ, а отвъд това… нещо наистина специално“.

Но след последните му думи виждаме как Рей включва светлинния си меч. Затова и още не знаем каква игра играе режисьорът и сценарист Райън Джонсън – за кого говори Сноук, за Рей или за Рен? Или за двамата?

Иначе, Рей явно все повече овладява Силата. Във видеото я виждаме чрез нея да разпуква скала, след което чуваме Люк Скайуокър (който навярно визира клането, в което Кайло Рен избива младите бъдещи джедаи, подопечни на Люк):

„Виждал съм толкова сурова сила само веднъж преди. Тогава не ме изплаши достатъчно. Сега да“.

Получаваме поглед и върху Кайло Рен в критичен момент: в разгара на космическа битка решава дали да стреля по кораба, в който е майка му, генерал Лея Органа. Именно присъствието на героинята се очаква с особено нетърпение в „Последните джедаи“ – актрисата в ролята, Кари Фишър, почина през декември миналата година и това ще е последната ѝ поява в „Междузвездни войни“.

Премиерата на „Последните джедаи“ е на 15 декември. Епизод IX, завършекът на трилогията, засега е насрочен за средата на 2019 г.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg