СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Сушата в Калифорния кара земята да се движи

Учените твърдят, че 63 трилиона галона вода са загубени завинаги по Западното крайбрежие на Щатите. - Сушата в Калифорния кара земята да се движи

Учените твърдят, че 63 трилиона галона вода са загубени завинаги по Западното крайбрежие на Щатите.

Изпаряването на водата причинява оголване на крайбрежната ивица в западните щати на Америка, пише „Вашингтон поуст“. Учените твърдят, че 63 трилиона галона вода са загубени завинаги за последните 18 месеца.

Повърхността на Земята е доста еластична. Когато сложите върху нея нещо много тежко, има голяма вероятност тя леко да потъне. В същото време, когато махнете тази тежест, тя отново ще се повдигне. Оказва се, че 63 трилиона галона вода са доста тежки за Земята. Това е липсващото количество, измерено от Института по океанография в университета в Сан Диего. 240 милиарда тона вода са изчезнали от лицето на Земята през последната година и половина.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg