Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Свалиха обвинението за убийство срещу Фил от AC/DC

Барабанистът е освободен под гаранция, делото му е на 27 ноемвмри

Фил Ръд пред новозеландския съд - Свалиха обвинението за убийство срещу Фил от AC/DC

Фил Ръд пред новозеландския съд

Новозеландският съд свали от барабаниста на AC/DC Фил Ръд обвинението за опит за поръчване на убийството на двама души. „Съдебните власти прецениха, че не са приведени достатъчно доказателства. Подобно обвинение изобщо не трябваше да бъде повдигано“, заяви адвокатът му Пол Мейби.

Полицията извърши обиск в дома на барабаниста в Тауранга, на крайбрежието на Северния остров. След това Ръд бе обвинен, че се опитал да поръча извършването на две убийства, че отправил смъртни заплахи и че притежавал амфетамини и канабис.

Според адвоката на барабаниста, полицията не се е консултирала със съда, преди да обвини Ръд в опит за поръчване на две убийства.

„Мнението на съда не е било взето. Другите две обвинения срещу клиента ми обаче не са свалени“, отбеляза Мейби.

Фил Ръд се яви за кратко пред районния съд, след което бе освободен под гаранция. Следващото съдебно заседание е насрочено за 27 ноември, но датата може да бъде променена.

Преди падането на обвиненията срещу барабаниста AC/DC излязоха с кратко изявление във Фейсбук: „Ние разбрахме за ареста на Фил, след като новината излезе. Нямаме допълнителен коментар. Отсъствието на Фил няма да окаже влияние върху новия албум Rock or Bust и предстоящото турне през следващата година”.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg