Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Свалиха обвиненията срещу Алек Болдуин

Това не означава, че актьорът е напълно оправдан за смъртта на операторката Халина Хътчинс, изтъкват от прокуратурата

Разследването по случая с Алек Болдуин и фаталния изстрел продължава година и половина след инцидента. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Свалиха обвиненията срещу Алек Болдуин

Разследването по случая с Алек Болдуин и фаталния изстрел продължава година и половина след инцидента. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Прокуратурата в Ню Мексико оттегли обвиненията си за непредумишлено убийството, повдигнати през януари на актьора Алек Болдуин, съобщават световните медии. Той бе подсъдим във връзка с фаталния инцидент от октомври 2021 г., когато застреля смъртоносно операторката Халина Хътчинс на снимачната площадка на уестърна „Rust“.

В началото на годината на 65-годишния актьор бяха повдигнати две обвинения – за причиняване на смъртта на Хъчинс по непредпазливост и за раняването на режисьора Джоел Суза в рамото. Болдуин продължава да твърди, че изстрелът е произведен инцидентно и няколко пъти подчерта, че оръжието му е било подадено от екипа на филма с уверението, че е безопасно.

От щатската прокуратура обявиха, че свалят обвиненията срещу Болдуин, но разследването на случая продължава и те може да бъдат повдигнати отново, ако излязат нови доказателства. Все още не е установено как реални муниции са се озовали на снимачната площадка на филма. Обвиненията срещу оръжейника на продукцията Хана Гутиерес Рийд остават.

През февруари Болдуин пледира за невинност пред съда и се съгласи с поставените от магистратите условия да завърши снимките на злощастния филм, както и да преустанови употребата на алкохол и оръжия, докато трае съдебния процес.

Междувременно снимките на „Rust“ в щата Монтана бяха подновени на 20 април, съобщиха  от компанията продуцент.

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС