Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Свещеници в Дубровник спират гола сцена в „Игра на тронове“

Церсей Ланистър ще се разходи без дрехи около църква

В следващия сезон на "Игра на тронове" предстои гола сцена със злата кралица Церсей. - Свещеници в Дубровник спират гола сцена в „Игра на тронове“

В следващия сезон на "Игра на тронове" предстои гола сцена със злата кралица Церсей.

Феновете на поредицата „Игра на тронове” вече са на ясно, че кралицата Церсей Ланистър ще трябва да извърви гола своя поход на срама в предстоящия пети сезон на култовия сериал.

Продуцентите на телевизионния шедьовър обаче се натъкнаха на спънки от Хърватия, където създателите на сериала искат да заснемат сцената. Актрисата Лина Хийди, която е в ролята на злокобната Церсей, е готова за това предизвикателство, но не и местните власти в Дубровник.

Снимачната площадка на тези кадри е трябвало да бъде пред и в католическата църква „Свети Никълъс”, но тамошните свещеници надигнали справедлив глас, обявявайки публичното разголване като неморално.

В крайна сметка създателите на „Игра на тронове” ще снимат голото ходене на Церсей около улица „Стадун” и площад „Спонза”, но не и вътре в светата обител.

Голя сцена в църква все пак ще има, за да остане верен сериалът на книжната поредица. За целта ще бъде съградена фалшива църква. Епизодът с голата разходка е в пети том „Танц с дракони”.

Авторът на сагата Джордж Р.Р. Мартин обяви, че много от почитателките на сериала настояват да има повече голи мъжки сцени. „Аз обаче няма да включа такива само заради идеята, че има недостиг за някои от хората, които ме четат или гледат сериала. Ако развитието на историята го позволява и води натам, то тогава няма да се правя на срамежлив, но не мога да слагам голотии тук или там, защото някой има по-перверзни предпочитания”, сподели Мартин на Международния литературен фестивал в Единбург.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg