Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Светът е голям и „София филм фест“ дебне отвсякъде, за да спаси света от лошото българско кино

Закачливо рекламно видео, вдъхновено от „Кин-дза-дза!“, обяви началото на есенното издание на кинофорума

Билетите за есенното издание на „София филм фест“ се намират в кладенци единствено в реклама на фестивала. Снимка: Стопкадър - Светът е голям и „София филм фест“ дебне отвсякъде, за да спаси света от лошото българско кино

Билетите за есенното издание на „София филм фест“ се намират в кладенци единствено в реклама на фестивала. Снимка: Стопкадър

Цялата 2020 г. е заприличала на лошо българско кино – всеки се чуди колко по-зле може да стане. С тази шеговита закачка започна есенното издание на „София филм фест“, който се явява спасение насред апокалиптичната обстановка, в която живеем вече половин година.

Спасението от края на света дойде на 25 септември, когато начало на събитието даде филмът „Върба“ на Милчо Манчевски – филм за борбата на три северномакедонски жени срещу традициите.

Вижте още: „СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ“ ТРЪГВА ЗА ВТОРИ ПЪТ ПРЕЗ 2020 Г.

С рекламно видео, вдъхновено от съветския антиутопичен филм „Кин-дза-дза!“ на Георгий Данелия, фестът обяви завръщането си през есента. След неуспешния си старт през март, форумът компенсира зажаднелите киномани с лятно и есенно издание. Режисьор на видеото е Драго Шолев („Прасето“), операторската работа е поверена на Ненад Бороевич („Мисия Лондон“). Агенцията зад проекта е „guts & brains DDB“.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

Есенното обещава (поне в клипа) да излети от Плюк, където има само гола пустиня и да въведе зрителите в оазиса на новото българско кино. Все пак, светът е голям е спасение дебне отвсякъде, особено когато не разполагаш само с няколко изразни средства. Затова и в програмата ще намерим редица нови български филми –документална продукция от Адела Пеева, биографичен филм за Рангел Вълчанов… Ще гледаме дебюта на актьора Иван Юруков като режисьор в „До последния каприз“, разказ за цигулар, чиято единствена цел в живота е да изсвири перфектно „Capriccio No. 24“ на Паганини. Предстои дебютът на „Дани. Легенда. Бог“, „Не влизай в пререкание с персонала на банята“, „Пепел върху слънцето“, „Шибил“ и др.

ДА СНИМАШ КИНО ЗА ПАГАНИНИ С ХОНОРАРА ОТ „КАТО ДВЕ КАПКИ ВОДА“

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах