Светът е голям и „София филм фест“ дебне отвсякъде, за да спаси света от лошото българско кино

Закачливо рекламно видео, вдъхновено от „Кин-дза-дза!“, обяви началото на есенното издание на кинофорума

Билетите за есенното издание на „София филм фест“ се намират в кладенци единствено в реклама на фестивала. Снимка: Стопкадър - Светът е голям и „София филм фест“ дебне отвсякъде, за да спаси света от лошото българско кино

Билетите за есенното издание на „София филм фест“ се намират в кладенци единствено в реклама на фестивала. Снимка: Стопкадър

Цялата 2020 г. е заприличала на лошо българско кино – всеки се чуди колко по-зле може да стане. С тази шеговита закачка започна есенното издание на „София филм фест“, който се явява спасение насред апокалиптичната обстановка, в която живеем вече половин година.

Спасението от края на света дойде на 25 септември, когато начало на събитието даде филмът „Върба“ на Милчо Манчевски – филм за борбата на три северномакедонски жени срещу традициите.

Вижте още: „СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ“ ТРЪГВА ЗА ВТОРИ ПЪТ ПРЕЗ 2020 Г.

С рекламно видео, вдъхновено от съветския антиутопичен филм „Кин-дза-дза!“ на Георгий Данелия, фестът обяви завръщането си през есента. След неуспешния си старт през март, форумът компенсира зажаднелите киномани с лятно и есенно издание. Режисьор на видеото е Драго Шолев („Прасето“), операторската работа е поверена на Ненад Бороевич („Мисия Лондон“). Агенцията зад проекта е „guts & brains DDB“.

joystation.bg

Есенното обещава (поне в клипа) да излети от Плюк, където има само гола пустиня и да въведе зрителите в оазиса на новото българско кино. Все пак, светът е голям е спасение дебне отвсякъде, особено когато не разполагаш само с няколко изразни средства. Затова и в програмата ще намерим редица нови български филми –документална продукция от Адела Пеева, биографичен филм за Рангел Вълчанов… Ще гледаме дебюта на актьора Иван Юруков като режисьор в „До последния каприз“, разказ за цигулар, чиято единствена цел в живота е да изсвири перфектно „Capriccio No. 24“ на Паганини. Предстои дебютът на „Дани. Легенда. Бог“, „Не влизай в пререкание с персонала на банята“, „Пепел върху слънцето“, „Шибил“ и др.

ДА СНИМАШ КИНО ЗА ПАГАНИНИ С ХОНОРАРА ОТ „КАТО ДВЕ КАПКИ ВОДА“

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах